Activiteiten


Tijdens de ING Rijksmuseumdagen bieden we een aantal activiteiten aan. Kom naar de ING activiteitenbalie voor meer informatie en beschikbaarheid. We geven je hier alvast een korte preview.

Tentoonstelling ‘Alle Rembrandts’ (beperkt beschikbaar)
Ter ere van de 350ste sterfdatum van Rembrandt van Rijn, omarmt ING de tentoonstelling ‘Alle Rembrandts’. Deze unieke tentoonstelling geeft een weergaloos beeld van Rembrandt als kunstenaar, mens en verhalenverteller en laat zien hoe ver hij zijn tijd vooruit was. Omdat de toegang tot deze tentoonstelling beperkt is kun je, zolang de vooraad strekt, een kaartje met een tijdslot ophalen bij de ING activiteitenbalie. Vooraf reserveren is niet mogelijk.

Kilometerroute 
Geniet van deze route langs alle eeuwen die dit museum rijk is. Met leuke spelletjes en weetjes krijg je samen met je gezin een totaalbeeld van de rijke collectie van het Rijksmuseum. Op de achterkant vind je uitdagende tekenopdrachten. De kilometerroute brengt je langs de Picknickruimte waar je tussen 11.00 en 16.00 uur kunt deelnemen aan Rembrandts tekenles! Kom je kilometerroute ophalen bij de ING activiteitenbalie.

Multimediatour door het museum 
Op je eigen tempo naar de tentoonstellingen van het Rijksmuseum? Dat kan! Pik de hoogtepunten mee, ga zelf op pad of volg een thematour.
Hoe doe je dat? Download vooraf de Rijksmuseum-app op je telefoon en neem je headset mee. Heb je hulp nodig? Kom dan langs bij de ING activiteitenbalie.

Familiespel
Een dynamisch groepsspel voor families, waarbij jullie samen binnen één uur acht bijzondere geheimen van het Rijksmuseum ontrafelen. Als dit lukt wacht er aan het einde van de tour een verrassing. Spelen kan met 2 tot 4 personen vanaf 7 jaar. Kom voor meer informatie naar de ING activiteitenbalie. Zolang de voorraad strekt.

Zelf ontdekken
Natuurlijk kan je ook op eigen gelegenheid het Rijksmuseum ontdekken!